Gratis verzending boven €30
Gratis verzending boven €30

Milieu

Onze Planeet
DUURZAAMHEID

Wist je dat eiwitpoeder bestaat uit wei en caseïne? Dit zijn bijproducten van kaas en melk die niemand vroeger wilde. Deze bijproducten werden gewoon weggegooid totdat een er een nieuw gebruik voor werd gevonden. Bijproducten die vroeger werden weggegooid, worden nu geliefd door miljoenen mensen!

Herbruikbare verpakkingen

Onze deksels worden uitsluitend gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Onze blikken worden uitsluitend gemaakt van 100% gerecycled PET plastic. Na gebruik kunnen onze verpakkingen hergebruikt worden!

Milieuvriendelijke verzendingen

Wij eisen dat de verzendbedrijven die onze producten verzenden, dit op een milieuvriendelijke manier doen. Wij nemen deze kosten voor onze rekening!

PROTEIN.NL

Wij sorteren afval, comprimeren karton en recyclen. We recyclen blikjes & gebruiken hernieuwbare elektriciteit. Ons magazijn is centraal gelegen in de stad, dus de meeste werknemers fietsen of pendelen naar het werk!

plaatselijk gemaakte labels

De meeste van onze productlabels worden lokaal geproduceerd. Het draagt bij aan een beter milieu en ondersteunt tegelijkertijd lokale bedrijven en banen!

Eiwitpoeders zijn afvalproducten

Dit betekent dat we een nieuw nut hebben gevonden voor een product dat gewoon wordt weggegooid zonder gebruik! Het is goed voor het milieu!

interne workshops & opleiding

Wij houden elk kwartaal workshops of interne opleidingen over de impact op het klimaat, om stil te staan of we efficiënter met hulpbronnen kunnen omspringen.


  

 

Hoe wordt voeding en drank het milieuvriendelijkst vervoerd?
Wat is het meest milieuvriendelijk als je sap gaat maken? Is het om een vrachtwagen met sinaasappels naar de fabriek te vervoeren of een blikje concentraat? Wat betekent dat?


De eerste stap is het verwijderen van al het vocht uit de sinaasappels op de plaats waar ze worden geplukt. Dan hoeft alleen het poeder, dat wil zeggen het sapconcentraat, te worden vervoerd. Het water dat van de sinaasappels wordt afgescheiden, is drinkbaar en wordt ter plaatse gebruikt. Dit leidt tot minder uitstoot van koolstofdioxide omdat het vrachtvolume en het gewicht afnemen. Wanneer het poeder in de sapfabriek aankomt, wordt opnieuw water toegevoegd. Het resultaat is hetzelfde sinaasappelsap. PROTEIN.NL verkoopt geen sinaasappels, maar dezelfde logica kan worden toegepast op eiwitpoeder en maaltijdvervangers. Het vervoer van poeder in plaats van water is milieuvriendelijk. Een milieuvriendelijkere manier om voedsel te vervoeren bestaat niet!