Milieu

Wist je dat eiwitpoeder restjes op melkbasis is van de productie van kaas en melk. Dit werd gezien als afval totdat er in de jaren 90 een nieuwe bestemming werd gevonden. We geloven dat het de wereld nog steeds een beetje beter maakt, één shake tegelijk, wanneer we eerder gezien afvalmateriaal aan miljoenen mensen aanbieden.

HERGEBRUIKTE VERPAKKING
Onze deksels zijn altijd strikt geproduceerd uit gerecycled aluminium. Onze blikjes zijn altijd gemaakt van gerecycled PET-plastic, klaar voor een nieuw leven.

KLIMAAT GEWELDIGDE LEVERING

We eisen altijd dat onze rederijen leveringen met klimaatcompensatie hebben! We dekken deze kosten, zodat u dat niet hoeft te doen!

PROTEIN.COM

We sorteren ons afval, comprimeren karton en recyclen. We recyclen aluminium blikjes, gebruiken hernieuwbare elektriciteit. Ons magazijn is centraal gelegen in de stad, dus de meeste medewerkers fietsen of nemen gemeentelijk vervoer naar het werk! Omdat, dat is wat we doen in Zweden!

LOCALLY GESLOTEN EN GEPRODUCEERDE LABELS
Onze productetiketten worden geproduceerd in een nabijgelegen fabriek. Het draagt bij aan een beter milieu en ondersteunt lokale bedrijven en banen!

EIWITTE POEDER IS ORIGINEEL EEN AFVALPRODUCT

Dat betekent dat we een nieuw gebruik hebben gevonden voor een eerder weggegooid product dat niemand heeft gebruikt. Geweldig voor Planeet Aarde!

INTERNE WORKSHOPS EN ONDERWIJS

We hebben workshops of interne educatie over klimaatimpact, om ons voortdurend af te vragen of we efficiënter kunnen worden.

Hoe wordt eten en drinken op de meest milieuvriendelijke manier vervoerd?
Wat is het meest milieuvriendelijk als je sap gaat maken? Verzendt het een vrachtwagenlading sinaasappels naar de fabriek of een blikje concentraat? Wat betekent dat?

Stap één is om alle vloeistof uit de sinaasappels te verwijderen waar ze worden geplukt. Dan moet alleen het poeder, dat wil zeggen het sapconcentraat, worden verzonden. Het gescheiden water van de sinaasappels is drinkbaar en daarom lokaal gebruikt. Dit leidt tot minder kooldioxide-uitstoot doordat het scheepvaartvolume en het gewicht worden verminderd. Wanneer het poeder de sapfabriek bereikt, wordt weer water toegevoegd. Het resultaat is hetzelfde sinaasappelsap.

Protein.com verkoopt geen sinaasappels, maar dezelfde logica kan worden toegepast op eiwitpoeders en maaltijdvervangingen. Het verschepen van poeder in plaats van water is milieuvriendelijk. Is er zelfs een milieuvriendelijkere manier om voedsel te verzenden?